Woskowanie - ochrona lakieru
01-04-2013, 18:21
Glinka Panie i ogien
wszystkie te pierdolki tym usuniesz kawalek po kawalku, potem znowu myciu, do sucha i wosk

piotrek.m5 Pokaż post
01-04-2013, 20:32
Czyli glinka...Rzuciłem okiem jak to się stosuje i chyba zahebluje się przy tym moim karawanie zanim go całego oblece. 
A te cleanery nie spełniają podobnej funkcji?

A te cleanery nie spełniają podobnej funkcji?
01-04-2013, 21:30
Glinka najlepsza, chemie musisz i tak docierac a kazda chemia dziala na lakier
piotrek.m5 Pokaż post
01-04-2013, 21:33
O widzisz, i to jest argument 
Jako że lakier na kombi jest w ładnym stanie nie mam zamiaru go niczym polerować.
Możesz polecić jakąś glinkę? Czym jedziesz swoje auta? Lakierki mają ładnie wyprowadzone więc nie zawaham się skorzystac z tego samego o ile cena mnie nie zmiażdży

Jako że lakier na kombi jest w ładnym stanie nie mam zamiaru go niczym polerować.
Możesz polecić jakąś glinkę? Czym jedziesz swoje auta? Lakierki mają ładnie wyprowadzone więc nie zawaham się skorzystac z tego samego o ile cena mnie nie zmiażdży
piotrek.m5 Pokaż post
01-04-2013, 22:21
Chaos, przeczytałem, wiem coraz więcej
Pod ww linkiem cena glinki Meguiars to około 54PLN - warto? Czy równie dobrze można pójść w coś tańszego innych marek?
Np. coś z tego repertuaru: http://showcarshine.pl/79-glinki-clay

Pod ww linkiem cena glinki Meguiars to około 54PLN - warto? Czy równie dobrze można pójść w coś tańszego innych marek?
Np. coś z tego repertuaru: http://showcarshine.pl/79-glinki-clay
01-04-2013, 22:37
piotrek.m5, może i nie używałem glinki Meguiar's.. Ale resztę lini produktów bardzo polecam.. Warto dać te parę zł więcej a mieć poważne efekty.. xD ( bez zabawy w półśrodki)... 

01-04-2013, 23:09
02-04-2013, 01:02
To taka polka srodkowa bo do lakieru jest duzo lepszych firm, ja uzywam od M preparatu do skor bo jest kot (chociaz ostatnio namierzylem jeszcze cos lepszego) sa tez smartwaxy, smartcleany, Poorboya cale linie, Kwarce i inne cuda, dlugo by o tym pisac... Mam goscia w Szczecinie ktory za 400 robi caly lakier - 7 roznych warstw wosku, do tego moze zarzucic quartz (yciaga ziarna z lakieru i wizualnie je powieksza) i kupa innych opcji 3-4 dni i auto jest jak nowe. Konserwowal mi auta na zime i wystarczylo zawsze mycie karscherem
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości