#Logowanie Rejestracja
Święcąca się kontrolka SRS
  • 0 głosów - średnia: 0


28-10-2016, 15:24 #1
RamzesPS
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:995 Liczba wątków:31 Dołączył:25.06.2013 Skąd:ZS Auto:E200 Coupe 93' Reputacja: 8

Witaj gościu, aktualnie korzystasz z okrojonej wersji forum.

Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do pełnej wersji forum.

29-10-2016, 01:41 #2
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 230 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
demontaż, sprawdzenie styków, spryskanie jakimś kontaktem? To ustrojstwo jest mocno wrażliwe na zmiany oporności.

Kuj żelazo póki gorące, pij wódkę póki zimna.

29-10-2016, 11:42 #3
BOD
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:247 Liczba wątków:12 Dołączył:13.03.2013 Skąd: ZS Auto:C140 CL 500 '96 Reputacja: 1
A nie przekręciłeś zapłonu, przy zdjętej poduszce ?

C140 CL 500 '96

29-10-2016, 12:37 #4
RamzesPS
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:995 Liczba wątków:31 Dołączył:25.06.2013 Skąd:ZS Auto:E200 Coupe 93' Reputacja: 8
Prawdopodobnie problem tkwi w ładowaniu, a dokładniej dzisiaj sprawdzałem tj. 16.7 V Zeby Czyli pewnie padł regulator.

29-10-2016, 21:59 #5
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 230 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
BOD, ja tak zrobiłem. Po wpięciu poduszki i ponownym włączeniu zapłonu błąd znika. Kontrolka pokazuje błędy "na bieżąco", tak samo jak ABS.

Kuj żelazo póki gorące, pij wódkę póki zimna.

03-11-2016, 17:16 #6
RamzesPS
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:995 Liczba wątków:31 Dołączył:25.06.2013 Skąd:ZS Auto:E200 Coupe 93' Reputacja: 8
A jednak błąd się zapisał...i trzeba było usunąć go SD.

03-11-2016, 19:43 #7
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 230 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
Może w poliftowych autach są inne sterowniki. Powiedz jakim SD się podłączasz? Ja ostatnio walczyłem z kolegą jakimś świeżym (czysta wszystkie nowe auta) i HHT nie wykrywało podłączenia białej wtyczki pod gniazdo nr 8 Kwasny

Kuj żelazo póki gorące, pij wódkę póki zimna.

03-11-2016, 21:51 #8
RamzesPS
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:995 Liczba wątków:31 Dołączył:25.06.2013 Skąd:ZS Auto:E200 Coupe 93' Reputacja: 8
Nie wiem co to za SD, ponieważ znajomy przyjechał i mi podłączał.

06-11-2016, 21:11 #9
Truskawek
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 375 Liczba wątków:76 Dołączył:22.05.2013 Skąd:ZK Auto:E 300TD 96' OM606 Reputacja: 6
Ramzes a mógł byś się dowiedzieć co to było? U mnie podobno jest problem że po wpięciu się w złączą żarówka miga na początku, po czym zamiera i nie błyska nic a kontrola się pali cały czas.

- Jechałeś kiedyś Mercedesem?
- Nie
- No to najwyższy czas spróbować .To jak podróż do nieba tylko że bez potrzeby umierania

Autor: Carlos Ruiz Zafon "Cień Wiatru"

15-02-2017, 21:24 #10
Truskawek
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 375 Liczba wątków:76 Dołączył:22.05.2013 Skąd:ZK Auto:E 300TD 96' OM606 Reputacja: 6
A wiec udało mi się zdiagnozować poduszki wywaliło prawie wszystko poza błędem 7 po kasowaniu pozostaje błąd 10 czyli jak mniemam uwalony jest sam sterownik?

EPC wywala mi dwa numery dla sterownika A 000 820 72 26 i A 001 820 19 26 którego szukać?

- Jechałeś kiedyś Mercedesem?
- Nie
- No to najwyższy czas spróbować .To jak podróż do nieba tylko że bez potrzeby umierania

Autor: Carlos Ruiz Zafon "Cień Wiatru"
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2017, 21:27 przez Truskawek.








Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości