#Logowanie Rejestracja
Srebrny przekaźnik - bezpiecznik
  • 0 głosów - średnia: 0


15-06-2017, 17:58 #1
darul
Administrator
Status: Online Liczba postów:5 878 Liczba wątków:317 Dołączył:04.03.2013 Skąd:ZKL Auto:E320 coupe 94' Reputacja: 21

Witaj gościu, aktualnie korzystasz z okrojonej wersji forum.

Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do pełnej wersji forum.

15-06-2017, 18:50 #2
CICHY525
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:868 Liczba wątków:20 Dołączył:29.06.2015 Skąd:WSE Auto:230E 88' Reputacja: 2
Podmień z kimś przekaźnik. U mnie jest. A może jakieś zwarcie przekaźnik ma?

[Obrazek: 5DVxUZKl.jpg]

15-06-2017, 19:51 #3
Marcin124
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:327 Liczba wątków:3 Dołączył:18.10.2015 Skąd:NKE Auto:C124 E320 '94 Reputacja: 1
w moim m104 jest tam bezpiecznik , o ile się nie myle 10A

16-06-2017, 19:16 #4
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 232 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
Musi być bezpiecznik (ew. dwa w zależności od wersji) 10A

Kuj żelazo póki gorące, pij wódkę póki zimna.

16-06-2017, 19:42 #5
darul
Administrator
Status: Online Liczba postów:5 878 Liczba wątków:317 Dołączył:04.03.2013 Skąd:ZKL Auto:E320 coupe 94' Reputacja: 21
To gdzie szukać przyczyny że po włożeniu bezpiecznika w gniazdo nie można zgasić silnika?

16-06-2017, 19:51 #6
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 232 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
Zwarcie w przekaźniku albo ktoś pchał łapy do wiązki stacyjki

Kuj żelazo póki gorące, pij wódkę póki zimna.

16-06-2017, 19:54 #7
darul
Administrator
Status: Online Liczba postów:5 878 Liczba wątków:317 Dołączył:04.03.2013 Skąd:ZKL Auto:E320 coupe 94' Reputacja: 21
Czy w związku z tym, że bezpiecznika nie ma - sam przekaźnik działa czy tak jakby go nie było? A z drugiej strony, układ abs działa prawidłowo.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2017, 19:55 przez darul.

piotrek.m5 Pokaż post
16-06-2017, 20:11 #8
piotrek.m5
 
Rozbieraliście ten przekaźnik? Może komuś zdechł i go podrutował wewnątrz

16-06-2017, 20:34 #9
darul
Administrator
Status: Online Liczba postów:5 878 Liczba wątków:317 Dołączył:04.03.2013 Skąd:ZKL Auto:E320 coupe 94' Reputacja: 21
Właśnie jak go przelutowywałem żadnego druciarstwa nie stwierdziłem. Zastanowiło mnie jednak to, że nie ma w nim bezpiecznika i po jego włożeniu ni ch...a nie zgasisz auta a zapłon od razu się włącza.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2017, 20:34 przez darul.

piotrek.m5 Pokaż post
16-06-2017, 20:36 #10
piotrek.m5
 
Patrząc na schemat, próbowałbym podmienić przekaźnik. Tam są dwa jakieś elementy elektroniczne których funkcji nie mogę rozgryźć








Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości