Przewody hamulcowe i paliwowe - jakie założyć ?
04-04-2016, 22:51
Hamulcowe miedziane średnica 4,75mm paliwowe mogę być tak jak piszesz używane do gazu miedziane 6mm w gumowej osłonie. Są maszynki do zarabiania końcówek i można do samemu ogarnąć.
- Jechałeś kiedyś Mercedesem?
- Nie
- No to najwyższy czas spróbować .To jak podróż do nieba tylko że bez potrzeby umierania
Autor: Carlos Ruiz Zafon "Cień Wiatru"
05-04-2016, 07:15
Ja dorabiałem samodzielnie , zarobiłem końcówki i ułożyłem . Hula aż milo. Przewody miedziane do nabycia na metry.
"...Give me fuel, give me fire ,give me which i desire ."
05-04-2016, 14:44
W ASO nawet nie pytaj
bo cena moze przyprawic o zawal serca i przekracza wartosc nie jednego W 124 

06-04-2016, 11:26
Zapytałem w ASO okazuje się że nie tak drogo jak na oryginał..
np. przewód najkrótszy sztywny ten co idzie od pompy do lewego koła kosztuje 140zł.
no ale dla mnie i tak za drogo
postanowiłem dorobić metalowe przewody bo ładniej wyglądają i się nie gną tak łatwo jak metalowe...
od dołu dam te w oplocie od gazowników żeby rdza ich nie łapała...
dzięki za pomoc
np. przewód najkrótszy sztywny ten co idzie od pompy do lewego koła kosztuje 140zł.
no ale dla mnie i tak za drogo

postanowiłem dorobić metalowe przewody bo ładniej wyglądają i się nie gną tak łatwo jak metalowe...
od dołu dam te w oplocie od gazowników żeby rdza ich nie łapała...
dzięki za pomoc
06-04-2016, 11:50
Daj sobie na luz z metalowymi. Zrób miedziane . Nie rdzewieją i zapominasz o nich. A w razie uszkodzenia łatwiej zesztukować niż metalowe. Metalowe są sztywne i trudniej je dokładnie ułożyć .
"...Give me fuel, give me fire ,give me which i desire ."
06-04-2016, 20:22
miedź jest najłatwiejsza w formowaniu i trwalsza niż stalowe przewody. od lat zakładam tylko i wyłącznie miedziane i nie widzę sensu zabaw ze stalowymi.
90% problemów można rozwiązać za pomocą Google. Na pozostałe 10% wystarczy szklaneczka whisky

08-04-2016, 09:52
Można założyć miedziano niklowe, zwykła zagniatarka jeszcze da sobie radę. Odnośnie paliwowych to średnica ma być 8mm.
Jeżeli chciałbyś się bawić ze stalowymi to musisz mieć specjalną zagniatarkę i ręczną giętarkę do rurek.
Jeżeli chciałbyś się bawić ze stalowymi to musisz mieć specjalną zagniatarkę i ręczną giętarkę do rurek.
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości