Metalowa osłona silnika - od jakiej wersji?
- 1
- 2
26-05-2016, 21:37
A co was z tymi metalowymi osłonami tak wzięło ?
Ostatnio juz na drugim form widzę tematy o metalowej osłonie pod silnik. Budujecie auta do KJS-ów czy w specyfikacji WRC 2 ?
Ostatnio juz na drugim form widzę tematy o metalowej osłonie pod silnik. Budujecie auta do KJS-ów czy w specyfikacji WRC 2 ?
"...Give me fuel, give me fire ,give me which i desire ."
26-05-2016, 23:03
Mnie osobiście się podoba taka pełna zabudowa. Pytanie tylko czy pasowała by do 200d...
Merc robił je do rajdów ? chyba seryjnie je montowali co ?

Merc robił je do rajdów ? chyba seryjnie je montowali co ?
27-05-2016, 07:29
Do rajdów ...... nie sadzę . Moim zdaniem lepiej założyć plastikową osłonę i nie wozić zbędnego balastu ,no chyba że użytkujesz auto na bezdrożach 

27-05-2016, 08:29
plastikowe osłony to tylko chronią przed kurzem.... w innym aucie jak wbiła mi się gałąź pod autem to koszt naprawy ponad 1k... gałąź przeszła przez plastikową osłonę jak przez masło... a wiesz może czy ta osłona będzie pasowała do 200 d ? i czy ta dziura to tak oryginalnie była zrobiona ?
27-05-2016, 09:36
Nie mam pojęcia.
27-05-2016, 10:42
Dziura jest po to żeby nie ściągać osłony do wymiany oleju, powinna pasować.
Wolę mieć ten kawał blachy pod autem niż wyciągać miskę i zawozić ją do spawania
Wolę mieć ten kawał blachy pod autem niż wyciągać miskę i zawozić ją do spawania
Motors Running Now You’re Gonna Learn
Waitin On The Line Make Your Tires Burn
Fast Faster Faster Faster Speeding Always Kills
Nothing Else Takes Us To Get These Thrills
27-05-2016, 10:43
Mam takową osłonę u siebie zamontowaną. Z tego co się orientuje, to osłona pasuje do każdego 124, bez względu na silnik.
http://postimg.org/image/8yi4f8kxv/
Jak widać otwór jest oryginalny. Nie jestem pewny, ale może to być dojście do korka spustowego oleju.
http://postimg.org/image/8yi4f8kxv/
Jak widać otwór jest oryginalny. Nie jestem pewny, ale może to być dojście do korka spustowego oleju.
27-05-2016, 12:38
Ktoś, kto ma mocno obniżone auto zrozumie doskonale po co ta osłona. Takowe miały wersje specjalne np. straż, policja, słuzby leśne.
Osłona taka nie pasuje do V8 i wersji 4MATIC.
Osłona taka nie pasuje do V8 i wersji 4MATIC.
- 1
- 2
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości