Kombi - uszczelka przy zawiasach tylnej klapy
- 1
- 2
03-06-2013, 13:14
Bo tak nie do końca wiem o czym piszesz, to czy wystarczy samo foto uszczelki od góry przy zawiasach? Jak byś był z Koszalinie to mógł byś sam luknąć 

- Jechałeś kiedyś Mercedesem?
- Nie
- No to najwyższy czas spróbować .To jak podróż do nieba tylko że bez potrzeby umierania
Autor: Carlos Ruiz Zafon "Cień Wiatru"
03-06-2013, 13:20
Okrągła uszczelka da się przesuwać do tyłu i do przodu. Po zamknięciu klapy przysłania otwór na zawias/siłownik.
Nie wiem czy u mnie dochodzi prawidłowo do końca i stąd być może tam dostaje się powietrze.
Nie wiem czy u mnie dochodzi prawidłowo do końca i stąd być może tam dostaje się powietrze.
03-06-2013, 13:55
Cholera nie mogę w robocie zaznaczyć strzałką o co mi chodzi.
Patrząc na Twoją trzecią fotkę; uszczelka jest w takim rowku (u mnie była niżej, właśnie poprawiłem). Wyżej (nad uszczelką) masz kolejny "rowek" w którym ja mam spinkę od gumowej przelotki. Chyba u Ciebie te spinki są za wysoko
Patrząc na Twoją trzecią fotkę; uszczelka jest w takim rowku (u mnie była niżej, właśnie poprawiłem). Wyżej (nad uszczelką) masz kolejny "rowek" w którym ja mam spinkę od gumowej przelotki. Chyba u Ciebie te spinki są za wysoko

03-06-2013, 14:09
Nie wiem nic nie szumi i nie wieje, Nie wydaje mi się aby to one powodowały wirowanie powietrza. Otwory są jak by od zawietrznej i nie powinno nic szumieć, na próbę zapchaj może kawałkiem szmaty zobaczysz czy to to?
- Nie
- No to najwyższy czas spróbować .To jak podróż do nieba tylko że bez potrzeby umierania
krass Pokaż post
03-06-2013, 14:20
A czemu wykluczyłeś, że nie wieje/szumi Ci przez uszczelkę szyby?
03-06-2013, 14:35
Myślisz? Jutro wsadzam kumpla do bagażnika i będzie nasłuchiwał. Chyba że to była faktycznie uszczelka przy zawiasie i problem ustąpi.
krass Pokaż post
03-06-2013, 14:41
No ja z kombi mam na razie tylko doświadczenia przy demontażu, to za wiele Ci nie powiem ale jak wyjmowałem u siebie szyby, to nawet miałem refleksję, że wystarczy, że szczeliwo jakoś dziwnie się ułoży w uszczelce albo igiełka wpadnie i już masz miejsce na wiatr.
Ale to ja tak tylko zgaduję. Najlepiej wrzucić kogoś do bagażnika.

Ale to ja tak tylko zgaduję. Najlepiej wrzucić kogoś do bagażnika.

03-06-2013, 14:57
W czarnym worku do tego
D

- Nie
- 1
- 2
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości