Drgania przodu samochodu i kierownicy przy wyższej prędkości jak np wpadnie sie w dziury sam przerabialem na czasie. Na poczatku bardzo rzadko,a z czasem coraz bardziej narastalo.Na końcu jadąc100-110 jak wpadłem w dziurę,kierownica tak latała,że musiałem hamować do70 zeby sie uspokoiło. Winny okazał sie amortyzator układu kierowniczego w moim przypadku. Zaczęło sie sprawdzanie i wymiany. Pierwsze co wymieniłem to przekładnia(tez moze mieć wpływ, swoja musiałem wymienić bo uszkodził ją mechanik, i po wymianie były mniejsze objawy ale dalej były).Koła zawsze nówki, wyważone i proste, tarcze ok,sworznie zmienione dla spokoju zero luzu ,sprężyny nówki(jedna pękła myślałem ze to przez ale dalej drgało).Wakacje przyniosły zmiane amortyzatorów przód, tez troche mniej zaczęło drgać, ale dalej było czuć.Takze mały remont przodu sie odbył.Wkońcu amortyzator zmieniłem i jest spokój. Sprawdź go dobrze bo jak mi sie zaczynało sprawdzałem go i nie bylo czuć luzu a pod koniec, na początku miał opór później puszczał, 5 minut roboty sprawdzenia amortyzatorka jak reszte masz ok?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2017, 19:42 przez
Radosław.