Antena elektryczna - montaż/podłączenie
kompressor Pokaż post
10-09-2013, 17:33
Tam jest masa i dwa plusy.
Popatrz po ścieżkach lub miernikiem.
Popatrz po ścieżkach lub miernikiem.
10-09-2013, 17:43
Wiem że są 2 plusy i masa. Po ścieżkach nic nie wskórasz bo każdy "pin" idzie przez jakieś układy. A na wyjściu masa z plusem są zamienne...
kompressor Pokaż post
10-09-2013, 20:11
Co masz na myśli zamienne?
Przecież to prąd stały.
Antena się wysuwa bo dostanie "drugie" napięcie z radia a wysuwanie zatrzymuje wyłącznik krańcowy. Chowa się bo plus z radia znika.
Tak jak myślisz to działały anteny w oplu a w mercedesie ma "logike".
Przecież to prąd stały.
Antena się wysuwa bo dostanie "drugie" napięcie z radia a wysuwanie zatrzymuje wyłącznik krańcowy. Chowa się bo plus z radia znika.
Tak jak myślisz to działały anteny w oplu a w mercedesie ma "logike".
10-09-2013, 21:05
napisałem "na wyjsciu". tam masz 2 piny i w zależnosci czy antena sie ma wsunąć czy wysunąć podawane są odpowiednie bieguny... ale nie o tym mowa. (bo w auta6000 płytka z elektroniką jest dopinana do częsci z silnikiem - żeby było jasne).
Ktoś kto ma kombi może jutro rzucić okiem i podać kolory kabli wchodzące do anteny od lewej do prawej?
Ktoś kto ma kombi może jutro rzucić okiem i podać kolory kabli wchodzące do anteny od lewej do prawej?
MarcinW124 Pokaż post
10-09-2013, 21:27
11-09-2013, 00:16
Hmm... porównując to z tym co mam ja to jest inaczej podpięte... antena w 200D działała poprawnie a są inne piny wykorzystane. To raz... Dwa, wtyczkę mam w ori wiązce... Myślałem że coś jest jeszcze pomiędzy. Jutro spróbuje 

MarcinW124 Pokaż post
11-09-2013, 21:27
Biały, jakie efekty?
Sam jestem ciekaw, bo to podłączenie u mnie działa i tak samo było we wtyczce ze starymi obciętymi kąskami przewodów.
Sam jestem ciekaw, bo to podłączenie u mnie działa i tak samo było we wtyczce ze starymi obciętymi kąskami przewodów.
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości