#Logowanie Rejestracja
2.3 gaśnie po wrzuceniu na luz
  • 0 głosów - średnia: 0


07-08-2016, 17:30 #1
Pietrek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:51 Liczba wątków:10 Dołączył:27.12.2014 Skąd:SRC Auto:230E 91' Reputacja: 0

Witaj gościu, aktualnie korzystasz z okrojonej wersji forum.

Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do pełnej wersji forum.

07-08-2016, 18:33 #2
madman84
Honorowy Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:68 Liczba wątków:3 Dołączył:20.09.2015 Skąd:BI Auto:220 CDI 04' Reputacja: 0
gaz czy oryginał?

EX>W123 79' 876 200D aut. getr.<
EX>W201 91' 702 200<
EX>W202 94' 744 220<
EX>W202 97' 269 lift 220D<
EX>W203T 01' 359 200K<
>W203 04' 197- aut getr 220CDI <
>W201 90' 040 2.6E zaczynamy dłubaninę<

08-08-2016, 13:33 #3
Pietrek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:51 Liczba wątków:10 Dołączył:27.12.2014 Skąd:SRC Auto:230E 91' Reputacja: 0
Oryginał k jet ma jeszcze plomby nie ruszany, gazu nigdy nie było . Krokowiec ?

08-08-2016, 16:37 #4
Rotten
Zbanowany
Status: Offline Liczba postów:565 Liczba wątków:19 Dołączył:22.11.2015 Skąd:DE Auto:CE320
Jeżeli odpala i równo pracuje, nie przerywa, nie faluje, funkcjonuje na wszystkie cylindry to kopułki, przewodów i świec nie ruszaj aczkolwiek jeżeli nie były dawno wymieniane to wymiana na nowe nie zaszkodzi. Poza tym na razie sprawdź wszystkie przewody podciśnieniowe czy nie są zapchane, pęknięte lub w jakikolwiek inny sposób uszkodzone. Od tego zacznij i nie kręć urządzenia wtryskowego jeżeli nie znasz się lub nie dawaj do regulacji specjalistom, którym "wydaje się, że umieją" Usmiech

08-08-2016, 18:33 #5
CICHY525
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:868 Liczba wątków:20 Dołączył:29.06.2015 Skąd:WSE Auto:230E 88' Reputacja: 2
Skoro to przez tyle lat nie było ruszane, to prawdopodobnie będą wszystkie gumki do wymiany.

[Obrazek: 5DVxUZKl.jpg]

08-08-2016, 21:32 #6
Pietrek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:51 Liczba wątków:10 Dołączył:27.12.2014 Skąd:SRC Auto:230E 91' Reputacja: 0
Panowie dzięki wielkie za taki odzew , zabrałem się dzisiaj za podciśnienie , wszystko przejrzałem i było wszystko okej . Przeglądam dokładnie jeszcze raz wszsytko i zauważyłem że przy przepustnicy czegoś mi brakuje , powinna tam być taka sprężynka a gdzieś mi ją zjadło przez co za bardz odbijała i autko gasło Zeby Problem rozwiązany , teraz kupić sprężynke i problem rozwiązany . Dzięki wielkie jeszcze raz !

11-08-2016, 07:33 #7
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 232 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
Nie mniej jednak skontroluj stan węży gumowych i kalosza. Jak masz nieruszany ke jet to bardzo dobrze, natomiast elementy gumowe parcieją z czasem i mogą puszczać lewe powietrze po rozgrzaniu.

Kuj żelazo póki gorące, pij wódkę póki zimna.








Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości