#Logowanie Rejestracja
2.0 m111 odcina przy 4000obr/min
  • 0 głosów - średnia: 0


02-01-2015, 15:04 #1
arek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:338 Liczba wątków:22 Dołączył:16.08.2013 Skąd:EL Auto:300D TURBO 87' Reputacja: 1

Witaj gościu, aktualnie korzystasz z okrojonej wersji forum.

Zarejestruj się bądź zaloguj i odblokuj dostęp do pełnej wersji forum.

Motors Running Now You’re Gonna Learn
Waitin On The Line Make Your Tires Burn
Fast Faster Faster Faster Speeding Always Kills
Nothing Else Takes Us To Get These Thrills

02-01-2015, 15:05 #2
KamilW124
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:3 286 Liczba wątków:93 Dołączył:14.03.2013 Skąd:ZGL Auto:Mercedes Reputacja: 1
szukaj winy w przeplywce/wiazce silnika



02-01-2015, 15:57 #3
wnusio87
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:36 Liczba wątków:4 Dołączył:27.09.2013 Skąd:LJA Auto:E200 93' Reputacja: 2
2.0 m111 nie ma przepływki.
Napisz czy do 4000tys. na postoju czy w jezdzie?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2015, 15:58 przez wnusio87.

02-01-2015, 16:21 #4
Czaro
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:212 Liczba wątków:2 Dołączył:13.03.2013 Skąd:GST Auto:S124 E220 Reputacja: 8
M111 w automacie odłącza zapłon przy 4000 obr. jeśli dźwignia jest na N lub P, czyli na postoju.
Może być np. coś nie zestrojone z wybierakiem.
Od kiedy to się zaczęło? Co było grzebane?

02-01-2015, 16:33 #5
KamilW124
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:3 286 Liczba wątków:93 Dołączył:14.03.2013 Skąd:ZGL Auto:Mercedes Reputacja: 1
(02-01-2015, 15:57)wnusio87 napisał(a):  2.0 m111 nie ma przepływki.
Napisz czy do 4000tys. na postoju czy w jezdzie?


Racja, nie zauwazylem ze to 2.0



02-01-2015, 16:42 #6
arek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:338 Liczba wątków:22 Dołączył:16.08.2013 Skąd:EL Auto:300D TURBO 87' Reputacja: 1
i na postoju i podczas jazdy, ma to związek z niedziałającym abs?

Motors Running Now You’re Gonna Learn
Waitin On The Line Make Your Tires Burn
Fast Faster Faster Faster Speeding Always Kills
Nothing Else Takes Us To Get These Thrills

02-01-2015, 18:02 #7
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 233 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
Tak. Sterownik widzi że auto stoi, a na postoju jest odcinka przy 4 tys obr.

02-01-2015, 18:32 #8
arek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:338 Liczba wątków:22 Dołączył:16.08.2013 Skąd:EL Auto:300D TURBO 87' Reputacja: 1
da się to obejść?
żeby uruchomić abs musiałbym most wymienić Kwasny

Motors Running Now You’re Gonna Learn
Waitin On The Line Make Your Tires Burn
Fast Faster Faster Faster Speeding Always Kills
Nothing Else Takes Us To Get These Thrills

03-01-2015, 11:00 #9
arek
Forumowicz
Status: Offline Liczba postów:338 Liczba wątków:22 Dołączył:16.08.2013 Skąd:EL Auto:300D TURBO 87' Reputacja: 1
błedny trop abs nie ma nic wspólnego, teraz odcina przy 5500, czeka mnie regeneracja wiązki

Motors Running Now You’re Gonna Learn
Waitin On The Line Make Your Tires Burn
Fast Faster Faster Faster Speeding Always Kills
Nothing Else Takes Us To Get These Thrills

04-01-2015, 00:44 #10
Biały
Klubowicz
Status: Offline Liczba postów:2 233 Liczba wątków:47 Dołączył:08.03.2013 Skąd:LC Auto:E200 Reputacja: 6
Ale odcina w sensie "łututututu" czy równo trzyma obroty?








Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości